130 éves jubileumát ünnepli a Soproni, amelynek alkalmából nem csupán egy limitált kiadású sörrel jelentkezik, hanem megújult külsőbe is öltöztette söreit.
Hírek
Negyedével nőtt az orosz sörexport az év első hónapjaiban, ami azt jelenti, sikerrel reagálnak a gyártók a belső piac visszaesésére.
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Az április elején megjelent két Bakancslista az igényes sörfogyasztásra és a különleges minőségű csapolt sörre fókuszál ezúttal is.
Újabb nemzetközi elismerést söpört be a magyar kisüzemi sörfőzés: a miskolci Gyertyános Sörfőzde Balti Portere ezüstpecsétet nyert a XXXV. Nemzetközi Sörpecsét versenyen a csehországi Litoměřicében.
Évekkel a koronavírus-járvány okozta lezárások után sem tudja megközelíteni a vendéglátóiparban értékesített sör mennyisége a 2020 előttit. Pedig a söripar számára létfontosságú lenne a vendéglátóipar felpezsdülése.
A leggyorsabban növekvő sörtrend a brit Tesco adatai szerint jelenleg az európai stílusú gyümölcsös söröké. Azt is egy spanyol márka vezeti.
Újbuda lengyel sörözője, a Kispolszki király programsorozatot indít a Poland Travel és a Lengyel Intézet támogatásával. Négy város és környéke, no meg sörei mutatkoznak be az eseményeken.
Az egykori Bölcső Bar & Food éled újjá március közepén az Etyeki Sörmanufaktúra gondozásában. A ZentaKraft 16 sörcsappal és melegkonyhával vár!
A fociebé sem nemtette meg tavaly a német sörfogyasztást, amelynek visszaesése az elmúlt tíz évben már milliárd literben mérhető.
