A tavalyi őrület után újra keressük a legbetegebb ötletből születő, egyben legjobb házi söröket! Ha penge, a megszokott kliséktől eltérő recepted van, ne tartsd magadban, és jelentkezz a megmérettetésre!
Egyre nő a söripar hozzájárulása a globális GDP-hez. 2019-ben világszerte 23 millióan dolgoztak a sörgyártásban és értékesítésben. Az ehhez kapcsolódó, más ágazatok pedig még 6 millió munkavállalót foglalkoztattak.
793-ban nyitották meg a Ye Olde Fighting Cocks nevű ivót, amely több mint 1200 éve működik folyamatosan a hertfordshire-i St. Albansban. Jelenleg úgy fest, a koronavírus járvány kivégezte a patinás vendéglátóhelyet, de még van remény.
Mintegy 100 millió forintos beruházással létesült egy Dombó67 elnevezésű közösségi tér a Somogy megyei Kastélyosdombón, hol a bolt és a kávézó mellett sörfőzde is van. A kávézóban pedig olyan olcsó a sör, mint tizenöt évvel ezelőtt.
Ugyan a koronavírus-fertőzöttségi adatok csak lassan javulnak, világszerte enyhülnek a járványügyi korlátozások, ez pedig bizakodással töltheti el a vendéglátókat és söripart is.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idén bemutat egy, „az alkohol káros fogyasztásának csökkentésére irányuló globális stratégiát”, amely nagy hatású beavatkozásokat tartalmaz. Annyira, hogy az italgyártók és -kereskedők komolyan tiltakoznak ellene.
Ezt Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke mondta egy interjúban. Szerinte a vendéglátósok között igen magas a kis- és középvállalkozások aránya, azok pedig nehezebben bírják az állandóan fenyegető bezárást.
Gondoltad volna, hogy a gyorséttermek és a választási kampányok sztáralapanyaga, a burgonya olyan sajtót kap ezen a télen, amilyet? Miután bevette a világ egyik legfontosabb szakácsversenyét, egyenesen a Facebookra igyekszik!
Az alsópolcos termékek egyre kisebb szerepet töltenek be a hazai sörgyártásban, miközben a járványhelyzet miatti holtpontról elmozduló magyar söreladásokat a prémium és az alkoholmentes kategóriák hajtják. A söripar tízmilliárdokkal járul hozzá a költségvetéshez.
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének versenyét, két év kényszerszünet után tartják meg márciusban. A szervezők a hazai főzetek mellett számos szomszédos országból érkező sörre is számítanak.