Összességében jobb évet zár a tavalyinál a Borsodi Sörgyár, de messze van még a koronavírus járvány előtti szint. Közben jelentős fejlesztések is voltak Bőcsön, ahonnan már a cseh és a horvát piacra is termelnek.
Hírek
A Szent Mór Bencés Perjelség és a Széchenyi István Egyetem közösen hozta létre az Apátúr Sörház és Tanműhelyt, amelyet pénteken adtak át.
A világ legnagyobb sörgyártó cége növényi alapú fehérjetermékeket készít majd a sörtörkölyből. Jöhetnek a fehérjeturmixok és az árpa alapú növényi tejek is.
A Drehernél azt gondolják, hogy a pandémia előtti, 2019-es szintre nagyjából három-négy év múlva fognak csak visszatérni. A termelést pedig az alapanyagok árának emelkedése nehezíti.
Hétvégén röppent fel a hír, hogy Ganxsta Zolee egy új, a saját neve alatt futó sört dob a piacra, még karácsony előtt. Az újdonság neve Dög Beer, és már azt is megtudtuk, hogy egy hoplágerrről van szó.
Lényegében a férfi szerzetesek által készített Duvel kapott két lánytesót azoknak a söröknek a formájában, amelyeket a belgiumi Maredret apátság apácái kezdtek készíteni annak érdekében, hogy legyen pénzük felújítani az épületet.
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének adatai szerint a magyarok átlagosan évi 11 liter tiszta szesznek megfelelő alkoholt isznak meg. Ezzel az európai középmezőnybe tartozunk, aminek az egyik oka az lehet, hogy nálunk viszonylag olcsó a sör, a bor és a pálinka.
A kedvezőtlen időjárás miatt sem Kanadában, az Egyesült Államokban, sem pedig Európában nem volt jó az árpatermés. 200 000 tonna tavaszi árpa hiányzik az európai piacról, ez pedig áremelkedéshez vezet.
A legnagyobb italpiaci szereplők egy pillanatra sem tévesztik szem elől a kannabiszt, és azt, hogyan halad a fűtartalmú termékek legalizációja. A THC tartalmú italok tekintetében Kanada most az egész világ laboratóriuma.
Nüánsznyival több sör fogyott tavaly Romániában, mint 2019-ben, de a járvány jelentősen megváltoztatta a fogyasztói szokásokat. Öt éve tartó trend ért véget a lezárások hatására.