fbpx
A whiskyshordóban érlelt sört már szinte megszoktuk. Az Irish Distillers viszont a közelmúltban jelentette be, hogy hamarosan megjelenik egy olyan Jameson, amelyet söröshordókban érleltek.

Bejelentették a Kormányinfón: pénteken meglehet a 3,5 milliomodik beoltott, szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A kijárási tilalom is később kezdődik majd.

Korábban még nem volt olyan, hogy egy kisüzemi sörfőzde és egy nagymúltú focicsapat ilyen formában együtt dolgozzon. A sör ráadásul különböző címkékkel készül: elsőként azokat az éveket elevenítik fel, amikor megnyerték az NB1-et!

Minden negyedik német sörfőzde került olyan jelentős veszélybe, hogy a Német Sörgyártók Szövetsége megkongatta a vészharangot: a második világháború vége óta nem látott csapást emlegetnek.

Éves összehasonlításban tavaly 6,9 százalékkal 20,1 millió hektoliterre csökkent a Csehországban főzött sör mennyisége - közölte a cseh söripari szövetség kedden Prágában.

Budapesten kívül kilenc megyében – a járványügyi korlátozások feloldásának függvényében – biztosan lesz Nyitott Főzdék Napja június elején. A programokon idén is sörkóstolókkal, főzdetúrákkal és előadásokkal várják a látogatókat.

Eltelhet pár nap, mire a 3,5 milliomodik beoltott bejelentése, azaz a terasznyitási lehetőség után minden vendéglátó fel tud készülni, és valóban tömegével nyitnak meg az éttermek és sörözők.

A Leedsben működő Northern Monk sörfőzde és a bradfordi Seabrook chipsüzem annyira örül a Nagy-Britanniában a múlt héten megnyílt vendéglátóhelyeknek, hogy hagymás-sajtos lágert és garnélás gose-t is készített.

A Zirci Apátsági Manufaktúra célja, hogy regionálisan meghatározó főzdévé váljon. Utassy Roland sörfőző mester szerint ők nem fognak extrém söröket készíteni, de a hagyományos stílusok és termékek esetében is bőven van még játéktér.

A legnagyobb magyar sörgyártók az elmúlt időszakban nem kényszerültek elbocsátásokra és számos új termékkel jelentek meg a piacon, ami azt jelzi, hogy a szezon beindulásával bíznak egy, a tavalyinál erősebb forgalomban. A prémium sörök térnyerése viszont megállt.

Az újraindítás következő lépcsőfoka 3,5 millió beoltottnál lehet, amikor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ez várhatóan jövő szerdán vagy csütörtökön történhet meg.

Limitált kiadású ale-lel jelentkezik a Borsodi. A mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale április második felétől kapható majd - amíg a készlet tart.