Kedden megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. A csütörtökig tartó rendezvényen több sörös esemény és kiállító is ott van. Itt összegyűjtöttük őket.
Hírek
A legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető kaját kellett alkotni annak a csapatnak, amely eséllyel akart indulni a Magyarország étele szakácsversenyen. A győztes fogásban marhafartő, slambuc és lecsó is van.
A járványügyi korlátozások miatt az utóbbi két évben elmaradt a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének a sörversenye, de idén végre újra meg tudják rendezni. A bírálat március 23-24. között lesz, a SIRHA Budapest, élelmiszeripari szakkiállítás részeként.
Egy virtuális bulin lehetett először, hivatalosan megkóstolni a Heineken új sörét, a Silvert, ami egyébként már ott van a boltokban, szóval a szemfüles vásárlók már tehettek vele egy próbát.
Március közepétől érkezik a boltokba a Dreher Bitter Lager, amely a Dreher Sörgyárak által főzött sörök között az eddigi legkeserűbb. Az újdonság a Dreher sörfőzőmestere szerint sem szól mindenkinek.
Az ukrán Pravda Sörfőzde, meztelen Putyint ábrázoló sörösimkével ellátott Molotov koktéljainak fotói bejárták a világot. Most azt kérik a világ kisüzemi főzdéitől, vállaljanak szolidaritást Ukrajnával úgy, hogy jótékonysági főzeteket készítenek, Pravda receptek alapján.
A Carlsberg csoport leállította a Carlsberg márka értékesítését Oroszországban, de Baltika néven futó termékeit továbbra is főzi. A Heineken szintén felfüggesztette a tevékenységét az országban, az AB InBev pedig még termel az orosz gyárakban.
Egy héten belül 50 euróval lett drágább egy tonna sörárpa az orosz-ukrán háború miatt, amelynek hatásaként a globális malátatermelés jelentős része kieshet idén a piacról. Ukrajnában ráadásul nincs mivel elvetni a gabonát.
Már lehet asztalt foglalni a tavaszi Étterem Hétre. A március 17. és március 27. között megrendezendő, 11 napos esemény keretében ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát több mint 100 magyarországi étterem.
Idén márciustól tisztán árpamalátával készül a közel öt évtizede gyártott, most megújult Borsodi. A receptváltás után a sör a gyártó szerint „kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín”.