A minőségi sörfogyasztás népszerűsítésére elsősorban a vendéglátásban nyílik lehetőség – mondta Schillinger Attila Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A május 12-én startoló, legfontosabb hazai gasztrofesztivál immár elképzelhetetlen a kisüzemi sörfőzdék nélkül. A szervezők ezért igyekeztek olyan poharat választani, amelyből a bor és a sör is jól tud esni.
Szerdán tartja idei versenyét Miskolcon a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. A nemzetközi megmérettetésre több mint 150 nevezés érkezett, idén egy nagy hazai sörgyár is megmutatja mit tud.
Tavaly 15,8 millió hektoliter sört fogyasztottak a románok, ami 6,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – közölte kedden a romániai sörgyártók egyesülete.
Ezt Kristopher Waynant kémikus mondta, aki az Idahói Egyetem kutatója. Azzal kísérleteznek, hogy a sörben megtalálható gyógyító vegyületeket optimalizálják.