Hétvégén készíts otthon házi, sörös salsa szószt, amihez nem kell túl sok dolog, és nagyjából negyed óra alatt össze lehet dobni! Kegyetlenül krémes, és legalább annyira finom!
Igaz, abból a négy összetevőből az egyik sajt, ami jó esetben többféle, legalábbis az igazi ízorgiához nem árt, hogyha összeválogatod a kedvenceidet! Ja, és ez a kaja egy cseppet sem egészséges, mi már előre szólunk!
Hozzávalók:
- 1 doboz/palack világos sör (lehet cifrázni, de nem érdemes, illetve hőkezelni fogjuk, szóval a nagyon komlós fajta itt nem jó választás, borzasztó keserű lesz a végére)
- 2 csomag krémsajt (tubus, tömlő, vagy doboz)
- különböző típusú sajtok (Cheddar, Gouda, Eidami, ízlés szerint egy kicsi kékpenészes is mehet)
- 1 konzerv darabolt paradicsom
A 10 perces processz:
A sört egy edényben kezdd el melegíteni és ha felforrt, mehet bele a krémsajt. Ezt kevergesd addig, amíg a sajt feloldódik, aztán ha ez megvan, akkor lassan adagolva küldd bele a lereszelt különböző sajtokat is. Nehéz megmondani, mennyi kell pontosan, a kívánt állag eléréséig, nagyjából 30 deka lehet az igazság, de ez a sajttípusoktól is függ.
Amikor – folyamatos keverés mellett – ezek a sajtok is szépen elolvadtak, mehet bele a paradicsom. Fűszerezni nagyjából nem is kell, esetleg sózni, mert a sajtok elvégzik az ízesítés munkáját. Ha mégis cifráznád, a rozmaring és a fekete bors remekül működik, de egy kis chilipehely is jól áll neki!
(Via)