Cikk megosztása
Hétvégén készíts otthon házi, sörös salsa szószt, amihez nem kell túl sok dolog, és nagyjából negyed óra alatt össze lehet dobni! Kegyetlenül krémes, és legalább annyira finom!
Igaz, abból a négy összetevőből az egyik sajt, ami jó esetben többféle, legalábbis az igazi ízorgiához nem árt, hogyha összeválogatod a kedvenceidet! Ja, és ez a kaja egy cseppet sem egészséges, mi már előre szólunk!
Hozzávalók:
- 1 doboz/palack világos sör (lehet cifrázni, de nem érdemes, illetve hőkezelni fogjuk, szóval a nagyon komlós fajta itt nem jó választás, borzasztó keserű lesz a végére)
- 2 csomag krémsajt (tubus, tömlő, vagy doboz)
- különböző típusú sajtok (Cheddar, Gouda, Eidami, ízlés szerint egy kicsi kékpenészes is mehet)
- 1 konzerv darabolt paradicsom
A 10 perces processz:
A sört egy edényben kezdd el melegíteni és ha felforrt, mehet bele a krémsajt. Ezt kevergesd addig, amíg a sajt feloldódik, aztán ha ez megvan, akkor lassan adagolva küldd bele a lereszelt különböző sajtokat is. Nehéz megmondani, mennyi kell pontosan, a kívánt állag eléréséig, nagyjából 30 deka lehet az igazság, de ez a sajttípusoktól is függ.
Amikor – folyamatos keverés mellett – ezek a sajtok is szépen elolvadtak, mehet bele a paradicsom. Fűszerezni nagyjából nem is kell, esetleg sózni, mert a sajtok elvégzik az ízesítés munkáját. Ha mégis cifráznád, a rozmaring és a fekete bors remekül működik, de egy kis chilipehely is jól áll neki!
(Via)