Ha nem bírod ki máshogy: salátára is mehet a sörös dresszing

Írta: BeerPorn.hu

2017-07-27 | 07:34 Magazin

Oké, hogy elhatároztad, normálisan fogsz étkezni, este kimaradnak a sült oldalasozások, nulla szénhidrát, az olaj csak nap, a cukor csak nyírfa, a zsír csak gép, de azért a salátát mégsem lehet sörrel elkészíteni… Dehogynem!

Íme egy kőegyszerű recept, amelyben a bébispenót, a rukkola és a főtt tojás, egy kis fetasajt társaságában egy lambic segítségével éri el a tökéletes állapotot. Figyelj!

Hozzávalók:

  • bébispenót
  • rukkola
  • kaliforniai paprika
  • keménytojás
  • feta sajt
  • pekándió
  • narancslé
  • limelé
  • lambic
  • barnacukor
  • édeskömény
  • koriander
  • cayenne bors

Elrontani nem lehet:


A lambic egy különleges búzasör, amely a Brüsszel környéki Senne-völgyben készül, spontán erjedéssel. A főzés után a sört természetes élesztőgombák és baktériumok „készítik el”. A spontán erjedésnek köszönhető a lambic sörök jellegzetes száraz, borra emlékeztető íze.