Cikk megosztása
Oké, hogy elhatároztad, normálisan fogsz étkezni, este kimaradnak a sült oldalasozások, nulla szénhidrát, az olaj csak nap, a cukor csak nyírfa, a zsír csak gép, de azért a salátát mégsem lehet sörrel elkészíteni… Dehogynem!
Íme egy kőegyszerű recept, amelyben a bébispenót, a rukkola és a főtt tojás, egy kis fetasajt társaságában egy lambic segítségével éri el a tökéletes állapotot. Figyelj!
Hozzávalók:
- bébispenót
- rukkola
- kaliforniai paprika
- keménytojás
- feta sajt
- pekándió
- narancslé
- limelé
- lambic
- barnacukor
- édeskömény
- koriander
- cayenne bors
- só
Elrontani nem lehet:
A lambic egy különleges búzasör, amely a Brüsszel környéki Senne-völgyben készül, spontán erjedéssel. A főzés után a sört természetes élesztőgombák és baktériumok „készítik el”. A spontán erjedésnek köszönhető a lambic sörök jellegzetes száraz, borra emlékeztető íze.