Cikk megosztása
Miközben a Sörszövetség a legkirályabb magyar sörkorcsolyát keresi, egy cseh cukrászda begyújtotta a marketing napalmot a Kvraglival készült fagyival.
A különleges olmützi sörsajt, a Kvargli már a XV. században kedvelt termék volt a régióban, ipari gyártása pedig 1876-ban indult. Napjainkban évente mintegy 2000 tonna fogy belőle.
„Saját fagylaltot szerettünk volna gyártani, és mivel Losticében (Olmützhöz közeli kisváros) vagyunk, úgy gondoltuk, hogy egy olmützi sajt ízű fagyit is készítünk. Ezzel a specialitással szerettük volna felhívni a figyelmet termékeinkre” – mondta Roman Cincara, a szokatlan ízű fagylaltot gyártó és forgalmazó üzem tulajdonosa a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap regionális kiadásának.
Az olmützi sajt ízű fagylaltot első ízben egy helyi cukrászdában tesztelték. A termék híre hamar elterjedt és csakhamar a cukrászda legnépszerűbb terméke lett.
Az olmützi sajt az egyetlen olyan eredeti cseh-morva sajt, amely nemzetközileg is védettséget élvez. Az Európai Unió 2010-ben vette fel a védett regionális élelmiszerek listájára – írja az MTI.