Cikk megosztása
Imádjuk azokat az ételeket, amelyek csupán néhány alapanyagból készülnek, mégis ínycsiklandóak! Ehhez sem kell sok minden, mégis fantasztikus, ahogy a malátás belga ale íze belekerül a gombába és a polentába is.
Új sorozatunkban olyan ételeket mutatunk, amelyeknek fontos alapanyaga a sör, közben pedig könnyen elkészíthetőek. Elsőként rögtön itt egy tényleg nagyon basic recept, amelynek akkor is bátran nekiállhatsz, hogyha eddig a rántotta volt a legbonyolultabb étel, amit készítettél!
Hozzávalók:
- gomba
- fokhagyma
- parmezán
- polenta (kukoricagríz)
- belga ale (minél kevésbé komlózott, édeskés ízű sört válassz!)
- vaj
- tej
- kakukkfű
- só
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma, hogyha pedig kissé megpirult, mehet bele a megtisztított, cikkekre vágott gomba, sózd. Némi pirítás után öntsd fel egy kis sörrel, és jöhet a negyed óra párolás, majd mehet bele egy csipet kakukkfű.
Ezzel lényegében el is készült a gombás-sörös ragu, szóval jöhet a fogás másik része, a polenta. Ehhez szintén olvassz vajat, nyomasd bele a sört, egy kis vizet és a tejet, ezt követően jöhet a kukoricagríz. Folyamatos kevergetés mellett főzd kb negyed órát, majd a végén ízesítsd kakukkfűvel, pazmezánnal, és jól áll neki, hogyha a végén kap egy kis zöldhagymát, no meg persze még parmezánt!