Cikk megosztása
Megkerülve az évszázados hagyományokat, elkészítették az első alkoholmentes apátsági sört. A „szűz” Leffét Leuvenben, Brüsszel mellett főzik, és már kapható is.
A világ első alkoholmentes apátsági söreként emlegetik az új Leffét, amely az egyre inkább elterjedt, egészséges életmód trendeknek mefelelően készül és alkohol nélkül jut el a fogyasztókhoz.
A The Telegraph számolt be arról, hogy az AB InBev (a világ legnagyobb sörfőző vállalata) megalkotta a jól ismert belga sörfajta, a Leffe, alkoholmentes változatát.
Az eredeti Leffe 6,6%-os alkoholtartalommal rendelkezik, az InBevnek azonban sikerült kifejlesztenie egy olyan „alkoholmentesítő folyamatot”, amivel a sört az eredeti eljárással készítik, megtartva ezzel a márka jól ismert keserű, gyümölcsös, füstös ízvilágát, és csak a készítés végén vonják ki belőle az alkoholt.
A Leffe eredetileg egy szerzetesek által készített sör volt, a Leffe apátságban, a francia-nyelvű Vallon Régióban, ám a sört ma az AB InBev székhelyén, Leuvenben készítik.
Azt mondanunk sem kell, hogy az új, alkoholmentes termék megszületéséhez nagyban hozzájárult az egyre nagyobb kereslet, a klasszikus sörök alkoholmentes változatai iránt. Ma már az InBev termékeinek 10%-át alkoholmentes termékek teszik ki, és várakozásaik szerint, 2025-re a világ sörtermelésének 20%-át alacsony alkohol tartalmú vagy alkoholmentes sörök teszik majd ki.
(Via)