Cikk megosztása
A Carlsberg 175. szülinapja alkalmából exkluzív, kísérleti főzeteket jelentett be, méghozzá olyanokat, amelyeket elsőre akár egy craft főzde is bevállalna! Jöhet a yuzus brut, a 100 százalék búzamaláta és a hordóérlelt láger!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Úgy tűnik, a Carlsberg a 175. születésnapját is arra építi fel, hogy mennyire innovatív fickó volt J. C Jacobsen, a cég alapítója. A dán sörgyártót 1847-ben alapította az említett úr, a cég nevét pedig fiáról, Carl Jacobsenről nevezte el. Az évforduló alkalmából exkluzív főzeteket fejlesztettek.
A Carlsberg a koppenhágai Valby nevű, kézműves sörfőzdétől lett a világ első ipari kutatólaboratóriumával rendelkező nagy nemzetközi sörgyártója.
Lesz egy Carlsberg Brut, amely búzamalátával készül, és a Carlsberg saját fejlesztésű Montrachet élesztő dolgozik az erjesztésén. A termék tök száraz, és Yuzu, a grapefruit valamint rózsavíz gondoskodik az igazán különleges ízvilágáról.
A Carlsberg Búza Láger egy 100 százalék búza malátával, azaz árpamaláta nélkül készülő termék, amely elméletileg nem igazán megvalósítható a búzamaláta speciális tulajdonságai miatt. Pedig állítólag de. És hidegkomlózzák Nelson Sauvinnal…
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A harmadik pedig a Carlsberg hordó érlelt láger, amelyet a Stauning dán Whiskey márka hordóiban 175 napig iskoláztak.
A három főzet igen korlátozott számban kerül piacra, nem is mindegyikre. Ha a magyar piacra is érkezne ezekből, jelentkezünk!