Cikk megosztása
Termelésében csaknem 15 százalékos visszaeséssel számol idén a Borsodi Sörgyár, amely ugyanakkor a partner vendéglátóhelyekkel közösen folyamatosan készül az újranyitásra. A kereskedelmi törvény módosítása miatt pedig felmerül a kérdés, hogy terveznek-e együttműködést valamely kisüzemi sörfőzdével.
Az elmúlt évet összegző interjút közölt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatójával a Világgazdaság. Vuleta Zsolt a lapnak elmondta, hogy a Borsodi eredményi igazodnak az egész magyar sörpiacra idén jellemző stagnáló, visszaeső fogyasztási szintnek. Termelési volumenben pedig csaknem 15 százalékos csökkenéssel számolnak, amely fele-fele arányban oszlik meg a hazai és az exporttermékek között.
Az export visszaesése azért is kulcskérdés a Borsodi esetében, mert az elmúlt évek fejlesztései következtében a bőcsi sörgyár immár a Molson Coors regionális központjaként működik.
Vuleta Zsolt korábban nekünk is beszélt arról, hogy a Borsodi már az első veszélyhelyzet kihirdetésétől folyamatosan kapcsolatban van a vendéglátóhelyekkel, illetve közösen készülnek az újranyitásra is.
Az új „sörtörvénnyel”, vagyis a kereskedelmi törvény módosításával kapcsolatban az ügyvezető úgy fogalmazott, hogy a jogszabály kihirdetését követően ők is igyekeztek felkészülni a változásokra, de közvetlen együttműködésről nincs szó a kisüzemi főzdék és a bőcsi sörgyár között.