fbpx

Az új generációra fókuszál idén a Gourmet Fesztivál

Írta: BeerPorn.hu

2023-03-20 | 12:56 Hírek

Sörfőzdéből egyelőre csak egyet, menő gasztrokiállítóból viszont annál többet ígér az idei Gourmet Fesztivál, amely június 2. és 4. között lesz a Millenárison.

Fotó: Gourmet Fesztivál Facebook

Lesz ugyanis több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig. A kraft söröket – ahogy a korábbi években is – a First Craft Beer standján lehet majd beszerezni.

A fesztivál idei témája az „Új generáció”. Tehát idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a rendezvény, hanem ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás.

Az idei eseményen az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje. Ott lesz Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának legizgalmasabb új nyitásaként emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett.

Lehet majd találkozni a MÁK séfjével, Mizsei Jánossal, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide „Év Fiatal Séfje” díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz), és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.

A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós – író – műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

További infókért irány a honlap!