Cikk megosztása
A Technavio piackutató cég szerint 2017 és 2021 között Európában 11%-kal nő a kisüzemi sürpiac. A húzótermékek a IPA-k, az amber ale-ek, és a lagerek lesznek.
A Technavio elemzése szerint a globális kézműves sörpiac elsősorban Amerikában és Európában koncentrálódik. Az USA-ban készül a legtöbb kézműves/kisüzemi sör, őket az Egyesült Királyság követi.
A Craftbrewingbusiness.com idézi Manjunath Reddy-t, a Technavio vezető elemzőjét, aki szerint a kisüzemi sörök népszerűségének növekedése és a kelet-európai fogyasztók egyre egészségtudatosabb szemlélete hatalmas hatással lesznek az európai sörpiac következő éveire.
Az egyre szélesebb választék ugyanakkor arra sarkallja a főzdéket, hogy innovatív csomagolási technikákkal, valamint májer címkékkel próbáljanak kitűnni majd a kínálatból. Az elmúlt években például növekszik a dobozok népszerűsége.
Közép-Európában az utóbbi időben jelentősen nőtt a mikrosörfőzdék száma: az elmúlt öt évben közel 73 százalékkal.
A főzdék sokasodásával az európai kézműves sörpiacon folyó verseny az évek során fokozódott, ennek pedig természetesen a fogyasztók a nyertesei, hiszen a minőség és az ár terén is kedvező változások figyelhetőek meg, a nagy gyártók pedig igyekeznek bevásárolni magukat a kisüzemi sürfőzdékbe – írja a Craftbrewingbusiness.com.