Cikk megosztása
Korábban írtunk már arról, hogy milyen nagyszerű ízeket és aromákat képes a sörökhöz adni a fahordós érlelés. Eddig nem volt jellemző, – legalábbis, hogy kereskedelmi forgalomba is kerüljenek – olyan magyar készítésű sörök, amelyeket fahordóban iskoláztak.
Eddig.
A Monyo ugyanis az idei év fontos projektjének tekinti hordós érlelés kifejlesztését és megvalósítását. Mint írják, a sörök fahordóban történő érlelése talán az egyik legfelkapottabb trend jelenleg külföldön. A csapat már üzemlátogatáson is járt egy kádárüzemben.
Hasonlóban gondolkodik a szomszéd főzde is. A Mad Scientist ebben a posztban írról ír, hogy ha megkapják rá az engedélyt, elkezdik használni a már beszerzett tölgyfahordókat, amelyekről már képet is tettek ki.
Arról még nincsenek infók, hogy light, közepes vagy erősen égetett, 225-ös, vagy talán 500 literes barrique, gönci, esetleg szerednyei hordókkal kísérleteznek majd a kőbányaiak, de az eredmény minden bizonnyal érdekes lesz!