Cikk megosztása
Eljött a szép, napos hétvégék ideje, és ennél jobb alkalom nem kell arra, hogy újabb és újabb (sörös) grillételeket találjunk és próbáljunk ki.
Ezúttal egy sörben, zöldfűszerekkel pácolt csirkecombot készítettünk, amelyhez nagyon jó ötletnek tűnt a pirított burgonya és az elsőre kissé szokatlan saláta.
Ez kell hozzá:
- fejenként 1 db egész csirkecomb
- világos sör
- 1-2 ág rozmaring
- csombor
- burgonya
- koktélparadicsom
- zsenege pitypanglevél
- néhány szem friss retek
- néhány gerezd fokhagyma
- ketchup
- uborka
- dijoni mustár
- 1 fél citrom leve
- olívaolaj
- só, bors
Elkészíteni pedig egészen egyszerű!
Filézd ki a csirkecombokat és pácold be 1 éjszakára a rozmaring, a fokhagyma, a csombor, a ketchup és a világos sör felhasználásával.
A hús sütése előtt állítsd össze a salátát. Ehhez az alaposan megmosott és megszárított pitypang levelekhez (kissé kesernyés ízük a mángoldéra emlékeztet) vágj az uborkából zöldséghámozó segítségével szép hosszú csíkokat, add hozzá a félbe vágott koktélparadicsomokat, és a hajszálvékonyra aprított retket. Egy kevés dijoni mustárból és a citromléből, olívaolajjal és pici borssal készíts dresszinget, állítsd össze a salátát, és hagyd pihenni a hűtőben.
A húst előbb a bőrös oldalával süsd faszénen, vagy friss parázson, amíg nem kap egy kis színt, aztán jöhet a másik oldal is. Közben időnként locsold meg a páclével, és vigyázz, nehogy túl sokáig legyen a rácson, mert akkor kiszárad! Az előzetesen héjában, félkészre főtt burgonyát szeleteld ujjnyi vastag darabokra, és ugyancsak a páclével kenegetve süsd meg a hússal együtt.
A húst – miután elkészült – pihentesd annyi ideig, ameddig sült, így a rostok visszafogadják sütés közben felszabaduló nedveket és szeletelés után nem lesz majd egy nagy tócsa a tányérodon – benne a legjobb ízekkel. 😉
Ez után már csak a tálalás van hátra. Mi a Kiss Sörműhely Pozitív névre keresztelt, saison típusú sörét választottuk mellé. Próbáljátok ki ti is!