Kisüzem vs. nagyüzem – mi a különbség?

Írta: BeerPorn.hu

2016-06-01 | 21:02 Hírek

Fotó: Mprnews.org

Fotó: Mprnews.org

A Bummm.hu elment megnézni, hogyan készül a sör a MONYO-ban, ahol évente 250 ezer liter sört főznek, és átmentek a szomszédba a Dreherhez is, ahol egészen más a nagyságrend: ott 235 millió liter rotyog le 365 nap alatt.

Németh Antal a MONYO főzőmestere szerint a kisüzemi főzdéknél a termék minősége van fókuszban, ezzel szemben a nagyüzemnél első a profit, a termék másodlagos. A legfontosabb tehát, hogy minél többet lehessen eladni belőle.

Morvai József, a Dreher főzőház vezetője pedig arról beszélt, hogy a nagyüzemeknél a sztenderdek sokkal inkább szabályozottak. Szóval a kétféle főzde egészen más piaci szegmenst céloz meg, hiszen a kézműves sörök a főzdék méretéből adódóan többet tudnak kísérletezni.

De mindez ebben a videóban sokkal jobban benne van: