Cikk megosztása
A taco évszázadok óta Mexikó egyik meghatározó étele. Állítólag már akkor bőven divatban volt, mielőtt az európaiak felbukkantak volna kelet felől. Most mutatunk egy sörös, csirkés változatot!
A taco, nem más, mint kukorica- vagy búzalisztből készült tortilla, és annak a töltött változata. Ez a kaja a XX. századra elterjedt egész Amerikában, és létrejött számos különféle fajta is belőle. Ebben most a zöldségek mellett sörben párolt csirkecomb van.
Elkészítés:
A káposzta mehet csíkokra, a fokhagyma pedig minél apróbbra. Ecettel, sóval, cukorral és egy kis sörrel (tényleg pici) elkeverve szépen megszottyad majd, de még épp ropogós marad.
A csirkecomb filéket oreganóval, köménnyel, chilivel és sóval fűszerezd, és mehet a serpenyőbe vagy a grillre.
A szószhoz kell őrölt chili és paprika, ugyancsak kömény, 1 fél lime leve, majonéz és tejföl.
És itt jön a lényeg! Egy (lila)hagymát fonnyassz meg olajon, aztán mehet bele fokhagyma is, majd a már megpirult csirkehusi és egy kis, nem túl komlós sör – praktikusan az, amiből löttyintettél a salátába is. Tényleg inkább malátás ízvilágú sörrel érdemes csinálni, mert a komló a hő hatására csak keseredni fog, nem jó ötlet!
Főzd addig, amíg a husi szinte szét nem esik. Aztán már csak szét kell cincálni és megtölteni vele, a szósszal és a káposztával a tacokat, ami persze lehet tortilla is, nem para!
Egi!