Cikk megosztása
Több mint 70 olyan receptet tartalmaz a napokban megjelent Guinness szakácskönyv, amelyek tökéletes sör-étel párokat alkotnak az ír dry stouttal és a főzde lágerével is. És igen, benne van a Guinness csokihab is!
A Guinness használata a konyhában nagyon népszerű műfaj, főképp desszertek és komolyabb húsételek találnak benne jó társat, de – saját tapasztalat – hogy a Wales legjobb fish & chipsében a hal bundája is Guinnessel van bolondítva.
Szóval a most az USA-ban megjelenő szakácskönyvre könnyű lenne mondani, hogy biztos nincsen benne sok újdonság, de az azért jól hangzik, hogy a márka egyenesen arra törekszik a kiadvánnyal, hogy még szélesebb körben használják a séfek és az otthon jó kajákat barkácsolók is a konyhában a Guinnesst.
A könyvet Caroline Hennessey, ír gasztro-újságíró jegyzi, és van benne egy csomó húsétel, desszert. sőt, stouttal sütött kenyér is! Illetve nem csak sörrel, hanem a Guinness sörökhöz készült fogások is helyet kaptak benne (a Guinness lágerekhez és a híres stouthoz egyaránt), sőt, a Dublin Guinness Storehouse étlapján is megtalálható fogásokkal is találkozhatnak az olvasók, köztük a burgerrel és a híres Guinness csokoládéhabbal is. Ezen kívül van a könyvben pár koktélrecept is, például egy nagyon meglepő, mentás változat is.
A könyv előbb az Egyesült Államokban jelent meg, de már előrendelhető, hiszen decemberben már Nagy-Britanniában is hozzáférhető lesz.