Cikk megosztása
Az EU Green Week keretében tart fórumot a Brewers Of Europe október 20-án és 21-én. Az online eseményen iparági vezetők, szakpolitikusok mondják majd meg a korrektet, illetve lesznek webes szemináriumok is.
A fórum fő támája az lesz, „hogyan illeszkedik a sör a zöld jövőbe”. Az online rendezvényen magas szintű döntéshozók és sörszakértők beszélgetnek és adnak elő arról, hogyan segítheti a sörkészítés a biológiai sokféleséget és a környezetet.
Bemutatnak például olyan projekteket, mint a sörkészítés során fennmaradó maláta, élesztő és egyéb melléktermékek felhasználása. Szó lesz arról, hogyan épültek különböző méretű, fenntartható sörfőzdék az elmúlt években, illetve milyen lépéseket tettek a sörgyárak a szén-dioxid semlegessé válás érdekében, és még ilyetén műszaki megoldásokat is mutatnak majd.
Hogy kik lesznek az online muri szereplői, még egyeztetés alatt áll, de a program már megvan:
október 20-án:
- 09:00 – 10:00: Sörfőzők és fenntarthatóság
- 10:30 – 11:30: Biodiverzitás és természet – az elérhető legjobb technikák
- 13:15 – 14:15: Energiagazdálkodás
október 21-én:
- 09:00 – 10:00: A körforgásos gazdaság
- 10:30 – 11:30: Hogyan lehet fenntartható kisüzemi sörfőzdéket építeni
- 14:00 – 15:00: A fenntarthatóság, a biodiverzitás és a természet jövője Európában
További részletek az eseményről itt találhatóak.