Cikk megosztása
A Magyar Sörgyártók Szövetsége előzetes adatai szerint tavaly jelentpsen nőtt az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon. A szövetség által mért 25%-os növekedés messze meghaladja a teljes sörpiac bővülési ütemét.
Az adatok azt mutatják, 90 ezer hektoliterről 114 ezer hektoliterre nőtt tavaly az alkoholmentes sörök hazai fogyasztása. Ez csaknem 23 millió korsó sört jelent. Bár a teljes elfogyasztott mennyiség nem éri el a hazai sörpiac 2%-át, a növekedés üteme figyelemre méltó – írja az Élelmiszer.hu.
Az alkoholmentes sörök előretörése egyébként nemzetközi jelenség. A legnagyobb amerikai sörgyártó 2025-re azt várja, hogy teljes portfóliója 20%-át teszik majd ki az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes sörök.
Az alkoholmentes sörök előretörésének oka, hogy változik a fogyasztók ízlése, és sokan választják ezeket azok közül, akik amúgy nem engedhetik meg maguknak az alkoholtartalmú verziót.
A technológiai fejlődés ma már lehetővé teszi, hogy valóban sör ízű alkoholmentes sörök készüljenek. Az íz nem kell, hogy kompromisszumot jelentsen – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.