Cikk megosztása
Az elmúlt évtizedben tavaly tudott először emelkedni a Nagy-Britanniában működő kocsmák száma, ami a brit National Statistics szerint azért lehet, mert egyre több olyan hely működik, ahol melegkonyha is van.
Habár a British Beer and Pub Association legutóbbi jelentése szerint az angol pubokban mért sörfogyasztás az ezredforduló óta csaknem a felére csökkent, a National Statistics most egy olyan adatot hozott nyilvánosságra, amelyből kiderül: az Egyesült Királyságban működő kocsmák és bárok száma az elmúlt évtizedben tavaly tudott először emelkedni.
A háttérben a következtetések szerint az állhat, hogy a vendéglátóhelyek egyre inkább étterem-szerű szolgáltatásokat is nyújtanak. Ez abból is látszik, hogy egyre többen dolgoznak egy-egy vendéglátóhelyen.
A National Statistics munkatársa, Hugh Stickland szerint egyértelmű, hogy nem az ital-, hanem az ételfogyasztás áll a növekedés hátterében, ugyanakkor az, hogy végre több új pub nyílt, mint amennyi bezárt, jelentheti azt is, hogy a kisebb helyek is működni tudnak.
Nik Antona, a Campaign for Real Ale vezetője üdvözölte a trendet, de felhívta a figyelmet rá, hogy – különösen vidéken – továbbra is nehéz helyzetben vannak a kis pubok, a szervezet ezért továbbra is szorgalmazza, hogy mérsékeljék a kocsmákban értékesített sör adótartalmát.