Cikk megosztása
A Csendes-óceán vízével készítik és fenyőfa hordókban érlelik azt a whiskyt, amelyet hamarosan piacra dob egy japán italgyártó cég. Ez az első ilyen párlat, amelyhez a tenger vízét használták.
A Yoshino Spirits Co. japán italgyártó piacra dobta a világ első whiskyjét, amit sótalanított óceánvízzel készítenek, és fenyőhordókban érlelnek. Az ital neve Umiki, ami japánul az óceán (umi) és a fa (ki) szavakból áll.
A globális piacokon májustól elérhető párlat malátawhisky, amit a Csendes-óceán szűrt, sómentesített vízével készítenek, és japán fenyőhordókban érlelnek. Japánban egyébként az óceánra az élet forrásaként, örökzöld fenyőre pedig az élet szimbólumaként tekintenek.
A gyártó szerint a whisky nagyon selymes, és érezni benne a tengeri szellő friss illatát, a fenyőhordó pedig nagyszerűen lekerekíti az aromákat.