Na neee! Sörrel készített kovászos uborka?!

Írta: BeerPorn.hu

2018-08-03 | 07:44 Magazin

Fotó: Rupanerkonyha.cafeblog.hu

A legjobb az egészben ez a kulcsmondat: „először a sört öntjük az uborkára”. Azt nem tudni, milyen sörrel a legjobb, de ez csak egy dolgot jelent: indulhat a kísérletezés!

Hozzávalók (négy üveg cucchoz):

  • 2,5 kg kovászolni való ubi
  • 1,5 liter víz
  • 5 dkg (nem jódozott)só
  • 2,5 dl sör (állítólag a barna és a búza a tuti, az alkoholmentes nyilván nem jó – de lehet próbálkozni izgalmasabb fajtákkal is)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • meggyfalevél, szőlőlevél (komolyan!)
  • tormagyökér
  • nagyon sok kapor
  • másfél evőkanál 10%-os ecet

A szőlő- és meggyfalevél arra kell, hogy az üvegek alját kibélelhesd velük. Ha az megvan ,mehet bele az uborka, és a torma meg a fokhagyma, a tetejére kerülhet a kapor. Először a sört kell az uborkára önteni, majd a felfőzött és langyosra hűtött sós levet, ezt követően, a tetejére az ecetet.

Az üveget egy kistányérral letakarva félárnyékos helyre kell tenni, és várni a csodát. Ahogy az lenni szokott, a csoda kb. 3 nap múlva jön. Maximum négy. Hogyha kész, érdemes még pár napot a hűtőben türelmeskedni vele, akkor lesz az igazi.

A recept Szőke Ferenc kertészmérnöktől származik.

(Via)