Cikk megosztása
A legjobb az egészben ez a kulcsmondat: „először a sört öntjük az uborkára”. Azt nem tudni, milyen sörrel a legjobb, de ez csak egy dolgot jelent: indulhat a kísérletezés!
Hozzávalók (négy üveg cucchoz):
- 2,5 kg kovászolni való ubi
- 1,5 liter víz
- 5 dkg (nem jódozott)só
- 2,5 dl sör (állítólag a barna és a búza a tuti, az alkoholmentes nyilván nem jó – de lehet próbálkozni izgalmasabb fajtákkal is)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- meggyfalevél, szőlőlevél (komolyan!)
- tormagyökér
- nagyon sok kapor
- másfél evőkanál 10%-os ecet
A szőlő- és meggyfalevél arra kell, hogy az üvegek alját kibélelhesd velük. Ha az megvan ,mehet bele az uborka, és a torma meg a fokhagyma, a tetejére kerülhet a kapor. Először a sört kell az uborkára önteni, majd a felfőzött és langyosra hűtött sós levet, ezt követően, a tetejére az ecetet.
Az üveget egy kistányérral letakarva félárnyékos helyre kell tenni, és várni a csodát. Ahogy az lenni szokott, a csoda kb. 3 nap múlva jön. Maximum négy. Hogyha kész, érdemes még pár napot a hűtőben türelmeskedni vele, akkor lesz az igazi.
A recept Szőke Ferenc kertészmérnöktől származik.
(Via)