Cikk megosztása
A Pannonhalmi Főapátság levéltárának dokumentumai a XI. századra visszamenően őrzik az apátsági uradalomban készülő sörök emlékét és a sörfőzőknek adott jogosítványok pontos leírását. A levéltári emlékek nyomán először 2016-ban merült fel, hogy a Főapátság immáron saját falain belül újraindítsa a helyi sörfőzést. A 2020-ban megjelenő termékeket több év előkészítés, az infrastruktúra kialakítása és belga apátsági sörfőzdékbe tett látogatások előzték meg.
A Pannonhalmi Főapátság Sörfőzdében a nagy gonddal összeválogatott alapanyagok, a kemény munkával kigondolt és felépített modern üzem, a pótolhatatlan trappista jótanácsok és a bencésekre jellemző magas minőségre törekvés így együtt alakította ki azt a receptet, ami méltóképpen építi tovább a Főapátság termékeinek hagyományát.