Cikk megosztása
Az Amszterdami Egyetemen komoly dolgokkal foglalkoznak. Ez abból is látszik, hogy most egy olyan kutatásról számoltak be, amely szerint érdemes jóféle, másodlagos erjedésen átesett söröket tartani otthon.
Arról régóta cikkeznek, hogy milyen jó hatással van a mérsékelt vörösbor fogyasztás a szívre és az érrendszerre. Eric Claassen, az Amszterdami Egyetemről viszont most hasonlót állít bizonyos típusú sörökkel kapcsolatban.
Szerinte a belga sörök tele vannak probiotikummal, mert másodlagos erjedésen is átesnek. A második fermentációs szakasz pedig nem csak erősebbé és ízesebbé teszi a sört, hanem egy bizonyos típusú élesztőt is biztosít, amely segíthet a betegségek megelőzésében.
A sörben lévő probiotikumok pedig nem csak az emésztés javításáért felelnek, hanem támogatják a szív egészségét, sőt segítik a kiegyensúlyozott kedélyállpot fenntartását és csökkentik a szorongást. Ugyanez elmondható egyébként más erjesztett ételekről és italokról, így bizonyos joghurtoktól, a kimchiről vagy mondjuk a kefirről, de sörözni mégiscsak jobb, mint kefirezni – állapítja meg a Men’s Health.
Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy a sörfogyasztás pozitív hatásai csak akkor jelentkeznek, ha mértéket tart mindenki az ivásban, hiszen az alkohol többek között a bélrendszert is károsítja.