Mindenki tegye le, ami a kezében van: így lehet IPA-val elvarázsolni a popcornt!

Írta: BeerPorn.hu

2019-03-15 | 06:11 Magazin

Fotó: Beaugureaufood.com

Az rendben van, hogy egy pohár kellemesen illatos sör mellé jól esik egy adag frissen gőzölgő pattogatott kukorica. Itt az ideje azonban tovább lépni! Miért ne lehetne a popcorn sörrel ízesített?

Már az illat elég ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni ezt az elsőre kissé furcsának tűnő receptet!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál repceolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1–3 csésze pattogatni való kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál IPA
  • 1 teáskanál barna cukor (elhagyható)

Így fogj hozzá:

Egy nagy, fedeles edényben kezdd el melegíteni az olajat, sózd, és pár szem kukoricát is tehetsz bele, hogy lásd, mikor elég forró az olaj ahhoz, hogy bele borítsd a többi pattogatni valót is.

Elég nehéz elrontani, hiszen ha minden a terv szerint halad, ekkor már szépen pattognak a kukoricák. Ne feledd néha megrázni az edényt, hogy minden szem ugyanolyan hőt kapjon! Melegítsd addig, amíg a pukkanások megszűnnek, vagy jelentősen lassulnak.

Leveheted a tűzről, és mehet a kukorica egy nagy tálba. Ezek után jön a lényeg: a maradék összetevőket, tehát a vajat, a sört és a barna cukrot beleküldheted abba az edénybe, amelyben kipattogtak a kukoricák. Néha keverd meg, amíg elkészül a forró, sörös fűszervaj, amit egyenletesen önts a kész kukoricára.

Mihamarabb egyétek meg, mert frissen az igazi!

(Via)