Cikk megosztása
Végre itt a spárgaszezon, amelynek kihasználására csupán néhány hét áll rendelkezésre. Itt az idő hát, hogy te is kipróbáld a sörtésztában sült csirágot!
Megosztó zöldség, de mi imádjuk. A spárga – tök mindegy, hogy a zöld vagy a fehér – szuperfood. Ezt az ételt viszont inkább a zöldből próbáljátok ki, az zsengébb és hamarabb megpuhul.
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom frissen reszelt héja
- fekete bors
- 2 dl IPA vagy világos láger
- napraforgóolaj
Keverd össze a lisztet, a sót, a citromhéjat, a sütőport és a borsot egy nagy tálban. Küldd hozzá a sört, és keverd habosra. Ha szükséges, mehet bele egy kis víz is.
A spárgák végét törd le, majd a megmosott, megszárított zöldséget csipesszel alaposan forgasd meg a bundában, csepegtesd le, majd óvatosan mehet a felforrósított olajba.
Két-három perc alatt süsd meg, szép aranyszínűre. Ha kész, mehet egy papírtörlővel bélelt tepsibe. Frissen nyomjátok, úgy az igazi!
(Via)