Csak a megfelelő párokat kell megtalálni. Levesek bécsi és fekete lagerhez, bőven komlózott amerikai alehez és persze IPÁ-hoz.
Magazin

A Masters Brewing Co. látszólag hirtelen bukkant fel a semmiből, és olyan elismert főzőmesterekkel dolgozik együtt, mint Németh Antal, Csanád Márton és Simonfai Balázs. Pedig az egész csak egy céges sörözésnek indult.
Megjelent a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, amelyben ezúttal is átfogó írás szól a kézműves/kraft sörfőzdékről és a várható piaci trendekről.

Nyakunkon a Márton nap. A hagyomány szerint pedig aki ma nem eszik libát, egész évben éhezni fog. De milyen sört válasszunk a libasült mellé, hogy ne maradjunk szomjan?

Habár a bulinegyedben található, mégsem az arconpörgésről híres a Legfelsőbb Beeróság, sokkal inkább a száznál is több hazai kisüzemi sörről, amelyekről szívesen mesélnek a külföldi vendégeknek is. Már ha nem a Kúriára küldi őket a segítőkész járókelő…

Legalábbis a Draft Magazin szerint, akik azt írják a toplistájuk előtt, hogy a kraft sörök legszeretettebb darabjai napjainkban a gyümölcsös aromákkal támadó amerikai ale-ek, ám idén egyéb típusú sörök is szép számmal kerültek a legjobbak közé. Nézzük őket!

A Lakefront Brewery fogta magát és lefőzte azt a sörreceptet, amelyet egy vaskori sírban talált alapanyagok alapján rekonstruáltak. Menta és réti legyezőfű is kellett hozzá.
A michigani Kalamazooban működő Bell’s Brewery sörmesterei régóta kísérleteznek kölönböző tölgyfahordókkal, amelyek ízek és aromák hosszú sorát teszik hozzá a söreikhez.

Húsz éve működik sörfőzde az egyik budapesti egyetemen, ahol a hallgatók elsajátíthatják a sörfőzés alapjait és kísérletezhetnek a különböző receptekkel. Videó.

A komló nem csak a sörök egyik fő összetevője, hanem úgy tűnik, hogy megmentheti a titokzatos elnéptelenedés szindrómától a házi méheket is.