Minden, amit jelentkezés előtt tudnod kell a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sörfőző mester szakirányú továbbképzéseiről. Dr. Kun-Farkas Gabriellával, egyetemi adjunktussal, a képzések koordinátorával beszélgettünk.
Magazin
Patrick Dawson sörszakértő a Draft Magazinnak beszélt arról, hogy azok a sörök, amelyek frissen finoman szólva sincsenek jó formában, érleléssel rengeteget tudnak fejlődni.
Csütörtök óta kapható, felsőerjesztéssel, amerikai élesztővel és kolmóval készül a Soproni american pale ale-je. Kukoricával.
A sörre ültetett csirke receptje már klasszikusnak mondható, így miért ne próbálnánk ki új dolgokat rátenni a dobozra, majd együtt benyomni a grillbe?
Hogyha igen, akkor remek hírünk van, hiszen itt az alkalom! Hogyha pedig nem, akkor nézd meg, milyen lesz, és utána úgyis el akarod készíteni a sajátodat!
Habár borból kevesebb fogy, mint sörből, könnyen előfordulhat, hogy valaki a borok ismeretében kezd érdeklődni a sörök világa iránt. Íme 6 tipp, ha a bor felől jössz!
És miért ekkora királyok? – lehetne ez a következő kérdés, hiszen a sajtjuk és a sörük is világhírű. Ez nem is csoda, hiszen évszázadok óta csiszolják a recepteket.
… mint amilyennek elsőre hangzik. De hát mi rossz lenne benne, hogyha a paradicsomon kívül hagymát, fokhagymát, sárgarépát és igen, sört tartalmaz?!
A Szent András Sörfőzde egyike azon kevés hazai kisüzemi főzdének, amely a kilencvenes évek óta jelen van a piacon, sőt mára legdinamikusabban fejlődő üzemek között emlegetik őket.
Július közepétől immár Magyarországon is elérhető a cseheknél már jó ideje működő sörfőrdő intézménye. Ráadásul a komló és az árpa nem csak a bőrnek tesz jót.