Így készül a sült teával bolondított, karácsonyi forralt sör

Írta: BeerPorn.hu

2016-12-21 | 22:18 Magazin

forralt_sor

Néhány egyszerű alapanyag, tejszín, fűszerek, és egy jól megválasztott, vörös vagy barna lager, no meg némi csoki kell ehhez a forralt sörhöz, amely mesebeli illatával és ínycsiklandó ízével még azokat is leveszi majd a lábáról, akik idegenkednek ettől a műfajtól. Néhány perc alatt készen van, és még annál is rövidebb idő alatt fogy majd el!

Hozzávalók:

  • vörös vagy barna lager sör
  • méz
  • sült tea
  • csillagánizs, fahéj
  • alma, narancs
  • csoki
  • tejszín

Jó, de mi az a sült tea?

A sült tea Csehországban ismert, egy évszázados recept alapján készülő gyümölcskoncentrátumról van szó. Készítése során a gyümölcsöket üvegekbe töltik, és sütőben hőkezelik, amely során különleges ízkaraktereket vesznek fel. Gyakran fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel vagy csillagánizzsal ízesítik.


Elkészíteni gyerekjáték, csak a csokit kell némi tejszínben megolvasztani, belefacsarni egy fél narancs levét, hozzáadni a sört, majd a fűszereket, a sült teát, mézet és a gyümölcsöket. Némi melegítés után (nem kell szanaszét forralni) már fogyasztható is. Mutatjuk: