A komló nem csak a sörök egyik fő összetevője, hanem úgy tűnik, hogy megmentheti a titokzatos elnéptelenedés szindrómától a házi méheket is.
Magazin
A hagyományosan sok halat fogyasztó, tengerparti népeknél a halak tartósítása céljából alakult ki a szárítás, aszalás és füstölés technológiája. Aztán hamar rájöttek, hogy marha jó ezeket a sörök mellé majszolni.
Nyakunkon a szezon, és egyszerűen nincs jobb ötlet annál, mint némi sörrel okosítani a gombát (is). Próbáld ki, megéri!
Péntektől kóstolható a Monyo és az Uradalmi Sörmanufaktúra közös söre, a Hop Harvest, amelyhez az Uradalmi váli birtokán termett komlót a lehető legfrissebben használták fel: órákon belül a főzőüstbe került. Mutatjuk, hogyan.
A lány, aki hajókirándulásról buliba járt, buliból a tengerpartra ment sörözgetni, koktélozni, és borozni. Tízezrek követték az Instán, pedig nem is létezik.
Létezik olyan, hogy komlóterroir? Mennyire befolyásolja a komlók termőhelye a sörök karakterét? Kaliforniában remek kísérletet végeztek a dolog kiderítésére.
Ma van az utolsó napja az idei, 183. müncheni Oktoberfestnek. A rendezvényre évről évre turisták százezrei érkeznek, és teletolják az Instagramot a képeikkel. Nem is akármilyenekkel!
Legyél te a szezonzáró grillezés pápája ezekkel a fahéjjal, mézzel, csilivel fűszerezett barna aleben pácolt csirkeszárnyakkal! Próbáld ki a hétvégén!
Másképp csapolják a vacsorához, társasági összejövetelekkor és desszertekhez. Neked a ropogós, a selymes, vagy a „tej” jön be leginkább?
Mi a különbség a pilzeni pohár és miért praktikus a pubokban használt pintes pohár? Az AskMen videójának tanulmányozása után biztosan tudni fogod, mikor, melyiket válaszd!
