Búcsúztasd ropogós, aleben pácolt szárnyakkal a nyarat!

2016-09-30 | 07:32 Magazin

alebenpacoltszarnyak2

Nehogy kihagyd ezt a receptet, amíg tart a grillszezon! A méz és a sör rákaramellizálódik a ropogós csirkeszárnyra, a csili és a fahéj pedig finom pikáns ízeket ad neki. Jól hangzik, nem?

Hozzávalók:

  • barna ale
  • csirkeszárnyak
  • vaj
  • méz
  • fokhagyma granulátum
  • csiliszósz
  • őrült fahéj
  • feketebors
  • cukor, só

Az egész dolog lényege a pác, amelyet előző nap célszerű elkészíteni. Olvaszd meg a cukrot, tedd hozzá a vajat, majd kezdd szépen adagolni bele a sört, a mézet és a fűszereket. Némi főzés után, amikor megfelelő állagú a pác, forgasd meg benne a szárnyakat és tedd az egészet egy napra a hűtőbe.

Másnap már csak meg kell sütni, közben sózni, tovább tuningolni a csiliszósszal, és némi köretet készíteni hozzá. Mi fűszeres burgonyával és coleslaw salátával készítettük, de egyszerű paradicsomsalátával vagy anélkül is brutális!

Próbáld ki te is!