Cikk megosztása
Hétvégén hangulatos családi nappal és egyben oltári nyitóbulival ünnepelte magát a Monyo Brewing, hiszen immár hivatalosan is megnyílt vadonatúj sörfőzdéjük a Monyo Land mellett, a Gyömrői úton. Ennek apropóján Németh Antival beszélgettünk a múltról, és persze a jövőről is.
- 2014-ben a Myono Brewing indulásakor persze még elképzelni sem tudták volna, hogy hét év múlva egy 55 ezer hektoliteres termelésre is képes sörfőzdét irányítanak majd, amely mellett egy hatalmas szabadtéri szórakozóhely is van.
- Az új Monyo jelenleg az egyik legmodernebb magyar kisüzemi főzde, és immár a legnagyobb kicsik táborába sorolható, ám ez nem jelenti azt, hogy dömpingtermékekkel próbálják majd leuralni a prémium piacot.
- Az új főzdében már nagyjából két hete zajlik az éles termelés, a munkatársak és a menedzsment a végletekig elégedett az új berendezésekkel, amelyek azonban még nincsenek teljesen kihasználva.
- A Monyo már ezen a télen igyekszik valamilyen formában (még nem a véglegesben) beüzemelni a főzde melletti taproomot. A Monyo Land pedig szeretnék, ha Kőbányán kulturális tényezővé, a városrész közösségi életének szerves részévé tudna válni.