Cikk megosztása
Péntektől kinyithatnak Budapesten is a vendéglátóhelyek belső terei, így minden akadály elhárult az elől, hogy újból megtartsák a HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyamait is. Az elsőre június 23-24-én kerül sor.
A HUBA – Hungarian Beer Academyt tavaly indította el a Borganika, a BrewStudio és a Beerporn.hu. A tanfolyamokon a világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagokkal, a sör gasztronómiai szerepével ismerkedhetnek meg a hallgatók, miközben a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteit kóstolják, és hozzájuk párosított ételeket fogyasztanak.
A kezdeményezés célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók, a tananyagot pedig tankönyv formájában vihetik haza.
„A távolságtartás miatt ezúttal picit kevesebben leszünk és senkinek nem lesz „padtársa”, de mindent megteszünk azért, hogy a tanfolyam a szokásos szuper hangulatban menjen” – olvasható a HUBA Facebook oldalán.
A tanfolyamokat a koronavírus miatt, szigorú higiéniás szabályok betartása mellett tartják, a személyzet csak maszkban és kesztyűben ér a ételek alapanyagaihoz, illetve a társaságok között is megtartják a 1,5 m-es ülőtávolságot.
A tanfolyamokról többet a HUBA honlapján lehet megtudni.