Cikk megosztása
Hogyha igazán rá vagy pörögve a craft sörök komlóorgiájára, simán bevállalhatod ezt a friss komlóval készülő pesztót, hiszen hamarosan itt a szüret ideje, könnyű lesz friss tobozokhoz jutni. Bevállalós recept jön!
A komlóról azt illik tudni, hogy kapaszkodó, kétlaki növény. Évszázadok óta ismert a gyógyászatban, kivonatait a mai napig előszeretettel használják nyugtató hatása miatt. Tele van illóolajokkal, no és a keserűanyag az, amit mi sörösök a leginkább ismerünk belőle. Nyomatják teaként is, de most egy sokkal izgalmasabb felhasználási formát mutatunk!
Persze ez csak azoknak jön majd igazán be, akiket nem zavar a tobozok intenzív íze, hiszen hiába kombináljuk citrommal és bazsalikommal, ez a pesto kemény, mint a kád széle. Tényleg csak a legdurvább IPÁk szerelmesei élvezik majd, leginkább ők is valami komoly hússal.
Hozzávalók:
- 1 csésze friss bazsalikom levelek
- 1 csésze friss komlótoboz
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/2 csésze fenyőmag
- 1 kanál citromlé
- só, bors
Ha megvan minden, a bazsalikom, a komló és a fenyőmag egy pici olajjal mehet a darálógépbe. Kezdd pépesíteni, és mehet hozzá a citromlé, aztán a parmezán. A megfelelő sűrűséget állítsd be az olaj fokozatos adagolásával, sózd, borsozd.
Érdemes kipróbálni grillezett marhahúshoz, hamburgerhez, de bevállalósak pirított sokmagvas kenyérre is tolhatnak belőle.
(Via)