Cikk megosztása
Igazából, ha úgy vesszük, ez a rántott csirkecomb egy válfaja, de ha most – az egyébként szintén imádni való – sima, panírozott cuccra gondolsz, felejtsd el gyorsan! Ez sörtésztában készül, és extra fűszeres!
Kegyetlenül ropogós és jobban illatozik, mint a KFC legendás csirkeszárnyai, az elkészítéséhez pedig nagyjából semmi különös nem kell, csak türelem. Utóbbira azért lesz szükség, mert 4 órán keresztül kell pácolni annak érdekében, hogy a hús mindenhol kellőképp átvegye a fűszerek ízét.
A recept 10 csirke alsócombhoz lett kitalálva, szóval 4 személynek bőségesen elég.
A pác joghurtos, ezek kellenek hozzá:
- 3 doboz natúr joghurt,
- és a fűszerek, jelensül só, frissen őrölt bors, cayenne bors, és egy kis szárított fokhagyma.
Ebbe mehet a 10 csirkecomb, és szobahőmérsékleten nagyjából 4 órát kell pácolni.
Aztán már csak a sörtészta összedobása, és a sütés következik.
Előbbihez kell:
- 60 dkg liszt,
- 1 üveg vagy doboz világos láger sör,
- és a fűszerek, mégpedig: só, fokhagymapor, cayenne bors, frissen őrölt bors.
Mindez mehet egy nagy tálba, aztán már csak simára kell keverni, beletolni a csirkecombokat, majd egyenként, nagyjából 20 perc alatt, közepesen forró olajban aranybarnára sütni.
Tökéletes kaja köret nélkül, vagy csupán némi mártogatóssal. A mentás-chilis joghurt például kegyetlenül illik hozzá!
(Via)