Cikk megosztása
Ez nem más, mint egy nagyon krémes, őszi IPA leves, fekete lencsével. Nagyon komoly kaja, ráadásul édeskömény és füstölt paprika is van benne. Muszáj kipróbálnod neked is! Mutatjuk a receptet!
A leves nagyjából egy órán belül megvan, ezek kellenek hozzá, négy fő számára:
- 4 szem burgonya
- két póréhagyma fehér része
- 1 édeskömény
- 1 vösörhagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 csésze fekete lencse
- extra szűz olívaolaj
- 2 csésze alaplé
- 1 palack IPA
- fekete bors, só, füstölt paprika, Cayenne bors
- metélőhagyma
Első lépésként, főzd meg a lencsét, simán, vízben. Ha készen van, tedd félre.
Ezt követően forralj nagy fazék vizet, amibe mehet bele a meghámozott, kockákra vágott burgonya. Hogyha megfőtt, ez is mehet a lencse mellé.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, tedd bele a póréhagymát, az édesköményt, hagymát és a fokhagymát, pirítsd őket enyhén barnára!
Ha ez is megvan, mehetnek egy turmixgépbe a főtt krumpli, a pirított zöldségek, az IPA, a füstölt paprika, az alaplé, valamint a fűszerek.
Turmixold addig, amíg sima és krémes nem lesz, ha kell ízesítsd közben!
Ezzel tulajdonképpen el is készült, tálaláskor mehet bele a lencse, a tetejére egy kis olívaolaj, meg a metélőhagyma. Jó étvágyat hozzá!
(Via)