Indul a magyar BBQ forradalom!

Írta: BeerPorn.hu

2020-02-04 | 06:27 Hírek

Az eddig csendben, a hátsó kertekben, illetve csak a fanatikus rajongók számára létező BBQ őrületet szeretné minél szélesebb közönséggel is megismertetni egy budapesti étterem, amely a finom falatok mellett oktató videókkal, tudástárral, workshopokkal és webshoppal rukkol elő idén.

Több csapat is belevágta már a fejszéjét itthon az autentikus amerikai barbecue kultúra népszerűsítésébe, de még ma is úton-útfélen félrevezető információkkal találkozhatunk. Ebben nem segítenek a nagy áruházláncok sem, akik a grill-barbecue fogalomzavarba keveredve sem minőségükben, sem funkciójukban nem megfelelő termékeket és alapanyagokat helyeznek kiskereskedelmi forgalomba – olvasható a Rub&Roll Barbecue (ex Budapest Barbecue Company) sajtóközleményében.

Kiss Dávid

A megújuló étterem ugyanis kóstolóval egybekötött beszélgetésre invitálta a sajtót, abból az alkalomból, hogy bemutassa idei terveit. „Szeretnénk népszerűsíteni és a valódi BBQ élvezetét eljuttatni minél szélesebb tömegekhez. Úgy érezzük, már nem csak egy barbecuera specializálódott étterem vagyunk, hanem fel kell vállalnunk a küldetést, hogy a hazai barbecue kultúra egyik úttörőjeként minél szélesebb körben ismertessük és szerettessük meg a barbecuet.” – mondta Kiss Dávid, az étterem szakmai vezetője és tulajdonosa.

Ahogy elmondta, a műfaj rajongóiként a hagyományos amerikai BBQ éttermekben, a legnépszerűbb pitmasterektől megszerzett tudást és a több éves tapasztalatot teszik közkinccsé 2020-ban, immár új nevükön. Az új szellemiségben oktató videók, online tudástár, workshopok, receptek, eszközajánló és egy kifejezetten alapanyagokra és azok használatára épülő webshop születik meg, melyek azért jönnek létre, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik és hamarosan be is mutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel céljuk, hogy tovább színesítsék a hazai barbecue-palettát és az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá tegyék.

A kóstolón egyebek mellett házi fejlesztésű fűszerpasztával készült USDA marhaszegy, ugyancsak saját fűszerkeverékkel ízesített, Boston Butt vágásból származó sertéslapocka, BBQ csirkecomb és saját fejlesztésű grillkolbászokkal lehetett megismerkedni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beerporn magazin (@beermagazin) által megosztott bejegyzés,

És mivel jó sör nélkül nincsen jó barbecue sem, íme egy kis lista, milyen húsokhoz, milyen söröket érdemes beszerezni, ha az ember barbecuezásra adja a fejét:

  • BBQ hamburgerek – pilsner, porter, fekete IPA
  • BBQ csirke – világos és félbarna láger sörök, porter
  • kolbászok – német láger sörök, vörös sörök, füstölt sörök
  • marhaszegy – dupla IPA, bak, stout
  • BBQ zöldségek – búzasörök, pilsner, sötét láger sörök
  • steak – brown ale, porter, stout
  • BBQ sertés – félbarna lágerek és ale-ek, porter
  • BBQ pulyka – könnyű lágerek, nyári sörök (session IPA, stb.)
  • BBQ oldalas – pilsner, erős láger sörök, füstölt sörök
  • BBQ sonka – blonde ale, füstölt sörök