Cikk megosztása
Immár a negyedik Indoor Sörfesztivált szervezik meg február közepén a Gellértben, ahol nagyjából százféle sört kóstolhatnak majd végig a látogatók. Íme egy lista arról, mi az, amit véletlenül se hagyj ki!
A sörszeretők már megszokhatták, hogy február közepén Budapesten, a Danubius Hotel Gellértben érdemes gyülekezni, ahol egy csomó jó sörfőzde és korlátlan sörkóstolás vár mindenkit! Az Indoor Sörfesztivál kóstolónapjai idén február 15-én és 16-án lesznek, 17-én pedig egy menő sörbrunch vár!
A kósotlónapokon 1-2 decis adagokban lehet próbálgatni a söröket, majd elveszni a dömpingben. Hogyha biztosan meg akarsz nézni pár főzetet, nem árt akár kész listával érkezni, hiszen nagy lesz a csábítás, az idő pedig relatív szűk (mindkét nap 16 és 24 óra között lesz idő kóstolgatni).
Ami biztos, hogy szerintünk hatalmas hiba lenne kihagyni a Fehér Nyúl Sörfőzde standját, annál is inkább, mert bizonyára a közelmúltban az Ország Sörének választott Rafát is hozzák a Gellértbe.
Ugyancsak jó választás időzni egy picit a Hedon csapjainál, mert vélhetően hozzák az European Craft Beer Cup versenyén aranyat nyert Indian Summer IPA-t és az ezüstérmes Helmutot is.
A Yeast Side Sörfőzde standjánál mindig érdemes támasztani a pultot, pláne ha ott van a Fruitside nevű, grapefruitos IPA, de ha már a gyümölcsös cuccoknál tartunk, hátha a zip’s is hozza a Habanero Never Dies-t, amely szintén a 2018-as Ország Söre választás egyik sikertétele volt.
Jó hír az is, hogy a Hara’Punk Brewing és a Ninka Projekt is ott lesz a rendezvényen, így a nagy kedvenc Executive Pale Ale mellett akár gluténmentes, meggyes cuccot (Ninka: Cherry Bomb) is kóstolhatunk.
Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy ha minden jól megy, az Uradalmi Sörmanufaktúra egyebek mellett az IPARozzsal, az Etyeki Sörmanufaktúra a Ginger Beer-rel (gyömbéres barna belga ale), a Fűtőház Sörfőzde a Nohabbal, a Rizmajer Sörfőzde mondjuk a Popcorn IPA-val, a Guinness pedig a szokásossal érkezik. A kiállítók, egyre frissülő listája itt érhető el.
Pénteken és szombaton tehát alaposan megismerheted majd azt a kb. százféle sört, amelyet a kiállítók biztosítanak, hozzájuk pedig mehetnek a Concordia Bell Őrvidéki kézműves sajtjai, vagy a Terra Tuffola zseniális szarvasgombás falatkái, esetleg némi Gemenci szarvaskolbász és libatepertő. De akik ezzel nem elégednek meg, és méginkább rágyúrnának a gasztróra, lesz elég exkluzív sörvacsora is, amelyet Vona Róbert, a Gellért Söröző séfje Lutz Lajossal, a Pierrot konyhafőnökével állított össze. A vacsora menüje itt található, csak kettő étel-sör kombót emelnénk ki, a vaddisznó gerincet, amelyet sörös zöldségekkel, gyöngyhagymával és édesburgonya chipsszel, valamint Permon IPA-val kínálnak, valamint a desszert is elég mokány: sós karamellás, sörzselés, csokis, pisztáciás panna cotta, a Fűtőház Sörfőzde: 327-139 stoutjával.
A pénteki és szombati bulis sörkóstoló után vasárnap nyugis sörbrunch várja azokat, akik még bírják. Az ebédet Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje teszi össze, és ott is kóstolható majd a Gerardo, ami a Gellért prémium kategóriás, kézműves búzasöre. A menüt itt lehet végig böngészni. Úgy tűnik, legalább olyan nehéz lenne végigenni, mint a fesztivál valamennyi sörét megkóstolni, de ha már itt tartunk, mi egészen biztosan nem hagyjuk majd ki a vadlazac steaket, a fokhagymás tengeri kagylókat és a zúzapörköltet sem!
Találkozunk a Gellértben február 15-16-17-én?! Mi ott leszünk!