Cikk megosztása
Az egykori Dreher birtokon, az Uradalmi Sörmanufaktúránál termett az a komló, amelynek felhasználásával a Monyoval közösen készül az ország első, nagyobb mennyiségben lefőzött wet hopped söre. A harvest ale-nek is nevezett sör lényege, hogy a komlót a lehető legfrissebb formában, vagyis a szüretelést követő néhány órán belül teszik bele a főzetbe, hogy az minél intenzívebb, aromásabb legyen – a harvest ale olyan, mint amikor a konyhában friss fűszert használsz a szárított helyett – mondják.
A már két éve komlóültetéssel is kísérletező Uradalmi Sörmanufaktúránál keserűkomlóból Northern brewer és Magnum, aromakomlóból pedig Cascade, Centennial és Chinook fajták futnak marha magasra.
A közös recept alaján készülő sör valamikor október vége felé lesz kóstolható. A monyósok pedig földes-citrusos íz- és illatjegyeket, valamint sokáig megmaradó olajos kortyérzetet várnak a kész italtól.
Kattints, és indul a vetítés a komlószüretről!