Robbanás szerűen jönnek fel a különböző, vegán vagy vegetáriánus fogyasztók számára kifejlesztett növényi alapú húshelyetteseítők, de ezeket is lepipálhatja a mesterséges hús térnyerése.
Hírek
A Heriot-Watt University és a Port of Leith nevű whiskylepárló közösen kísérleteznek azon, hogy milyen hatással van a sörélesztő a whisky ízére. Két év alatt nagyjából 20 törzset tesztelnek, az eredmények pedig elég biztatók.
Lewis Hamilton az egyik befektetője annak a kezdeményezésnek, amely forradalmasítaná a gyorséttermek világát azzal, hogy megnyitják az „első nemzetközi, növényi alapú burgerláncot”. Három burgerrel, és toast ale-lel látnak neki a feladatnak.
A tavasszal megújult Dreher családba új tesó érkezik ezekben a napokban. Bejelentették, hogy itt az új Dreher Félbarna Hidegkomlós, ami a gyár szándékai szerint a citrusos, friss aromát párosítja a pörkölt malátás ízvilággal.
Nehéz idők járnak majd a spanyol sörpiacra, hogyha október végén az Egyesült Királyság lelép az EU-ból: a brit turisták elképesztő mennyiségű sört nyakalnak be Spanyolországban, ahol az export is leginkább a Brit szigetek felé irányul.
Várhatóan minden elérhető sörösdobozt felvásárolnak az USA főzdéi a napokban, hiszen ősztől – a hogy a Kínával folytatott kereskedelmi háború újabb lépéseként – drágábban lehet majd kínai alapanyaghoz jutni.
Az Egyesült Királyságban működő sörgyárak 42 százalékkal csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat egy évtized alatt, a hulladék 98 százalékát pedig újra feldolgozzák – jelentette a The British Beer & Pub Association.
Várhatóan szeptember közepén lesz a szüret az ország két legjelentősebb, szüretképes komlóföldjén, a harmadikon pedig idén még nem szedik le a termést. Körkapcsolás: Jászapáti, Vál és Kastélyosdombó a vonalban.
Egy hétvégi fesztiválon mutatkozott be a Mágori Sör, amelyből négyféle van a piacon jelenleg: sima láger, egy meggyes, egy almás-fahéjas és egy kenderes ízesítésű. Ráadásul az alapanyagok egy részét a helyi közmunka programban dolgozó emberek termelik.
A Denvertől északra található Fort Collinsban működő Odell Brewing egészen újszerűen fogja meg a borkészítést. Döntésük mögött az áll, hogy az államban a legjobb komlók ugyanarra nőnek, ahol a legjobb szőlőskertek is találhatók.