Négy futball Európa bajnoki meccset rendeznek júniusban Budapesten, a Puskás Arénában. Az már biztos, hogy a francia és a portugál válogatott is pályára lép a fővárosban. A teltház várhatóan garantált, a helyszín pedig nem bízza a véletlenre a szurkolók sörrel való ellátását: díjnyertes, hi-tech sörcsapoló-berendezésekkel készülnek.
Hírek
Az eddig csendben, a hátsó kertekben, illetve csak a fanatikus rajongók számára létező BBQ őrületet szeretné minél szélesebb közönséggel is megismertetni egy budapesti étterem, amely a finom falatok mellett oktató videókkal, tudástárral, workshopokkal és webshoppal rukkol elő idén.
2024-től a legnagyobb alkoholos italokat gyártó cégek valamennyi termékén egységes címkékkel találkozhatunk, amelyek arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy kiskorúak nem fogyaszthatnak alkoholt.
Vagyis tíz nap, amikor fix, alacsony árakon lehet kajálni olyan éttermekben, ahol egyébként igen húzós lenne. Az éttermek 3 900, 4 900 és 5 900 forintos menüárakkal készülnek, érdemes előrefoglalni.
A barna csiperkegomba, a csicsóka, a karfiol, a káposzta vagy a cékla lesz az idei Bocuse d’Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga. Hogy melyik, a verseny előtti napon, jövő kedden derül ki.
Mégpedig azért, mert a spanyol cég is maci alakú gumicukrokat gyárt, igaz, ők alkoholos kivitelben. A Ositos & Co. medvéi gin/eper, whisky/kóla, rum/ananász, tequila/citrom és vodka/narancs ízekben kaphatóak.
Elindult pénteken a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével.
Új üzemet épít idén a Monyo Brewing, amely komoly befektetőre lelt az elmúlt évben. A jelenlegi tervek szerint a Főzdepark-béli sörfőzdét eladják, a hosszú távú terv az évi 2 millió literes termelés.
Arany-, ezüst-, és bronzérmet is szerzett egy-egy magyar sör a 2020-as csehországi World Beer Idol (WBI) nemzetközi sörversenyen. A Szent András Sörfőzde két főzete és a Körös-Maros Biofarm egy söre érdemelt kitüntetést.
Közösségi finanszírozással menne alacsony alkoholtartalmú söröket árulni az USA-ba egy brit gerilla sörfőzde. A stout, pale ale, IPA és láger söröket készítő csapat valamennyi főzete kevesebb alkoholt tartalmaz 1,5 százaléknál. Vajon begyűrűzik hozzánk is ez a divat?
