Akkora divat lett a gin az utóbbi években, hogy úgy fest, már nem elég újabb és újabb receptekkel előállni, illetve a „craft” jelzőt odaírni a címkére, egyre több kell. A bristoli Circumstance Distillery mesterséges intelligencia segítségével készített gint.
Hírek

Megvan az a régi vicc, hogy az amerikaiak dollármilliárdokért fejlesztettek olyan golyóstollat, amivel az űrben is lehet írni; eközben az oroszok pedig egyszerűen megoldották: ceruzát használtak? Na, valami ilyesmi játszódik le most a sörösdobozokat összetartó műanyag bigyókkal.

A hetvenes években Nagy-Britanniában előszeretettel használtak azbesztet arra (is), hogy megtisztítsák a söröket. Azoknál, akik akkoriban sokat szűrtek, egyre gyakoribb a nyelőcsőrák.

A HUBA – Hungarian Beer Academy közzétett egy videót arról, milyen is náluk egy sörtanfolyam. A kisfilmben feltűnik néhány kóstolt sör, pár meglehetősen jóvágású étel, és a kurzus hangulatába is betekintést nyerhetünk, mitöbb, itt a jövő heti alkalom menüje!

A magyarországi komlótermesztésről tartottak beszélgetést kedden a KEG Sörművházban, ahol nem csak a kisüzemek képviseltették magukat, hanem az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen komlótermesztésbe fogó Heieneken Hungária tapasztalatairól is szó esett. Lesz újra Magyarországon komolyan vehető komlótermesztés?
Az emberek azért szeretnek „brit tudósok híreket” olvasni, mert azok általában valamilyen módon megcáfolják, hogy ami jó, az hízlal, vagy rákot okozhat. Most a kávéról derült ki, hogy – bármit is gondoltunk eddig – rendkívül egészséges. Pláne, ha a sörbe is kerül – tesszük gyorsan hozzá.

Idén az egyetemisták állnak a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó Száraz november középpontjában – közölte Dávid Ferenc kampányfelelős. Idén körülbelül százezer ember részvételére számítanak.

Az autók egyre biztonságosabbak és intelligensebbek lesznek. Miért hagynák hát a jövőben, hogy ittasan vezesse őket valaki? Egy törvényjavaslat szerint 2024-től minden USA-ban forgalomba helyezett autónak passzív alkohol érzékelő rendszerrel kell rendelkeznie.

Október elején tartották Londonban a Lo & No Beverage Summit rendezvényt, ahol az alacsony alkoholtartalmú italok következő trendjeiről esett szó. Nézzük, mit mondtak az innovációs menedzserek, a nagy sörös cégek vezetői, a vendéglátósok és startupok alapítói!

Állítólag az elfogyasztott szénhidrátot alakította alkohollá egy férfi bélrendszere, miután abban egy antibiotikumos kezelést követően túlzottan elszaporodott odabent a sörélesztő. Mi vaan?