Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-án tartandó Nyitott Főzdék Napjához, amelyen tárt kapukkal várják majd a sörkedvelőket. Az eseménynek idén először kiemelt sörtípusa is lesz.
Az Európai Unió Statisztikai Hivatala az uniós átlagárhoz hasonlította az egyes országok italárait. Eszerint a közép-európai országokban alacsonyabbak az árszintek, mint máshol a kontinensen.
Ha jól működne a betétdíjas rendszer, a szakértők egybehangzó véleménye szerint az üveg lenne a legkevésbé környezetterhelő csomagolási megoldás a sörök esetében is. Ám miközben a sörcsapból is a környezetvédelem folyik, inkább az újrahasznosítható csomagolóanyagok irányába indult el az iparág.
1200 km, 26 felkeresett település, rengeteg nagyszerű arc, finom italok és ételek, számtalan csodálatos hely. A nagy balatoni turnénk volt 2021 nyarának kedvenc projektje.
Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz csütörtöktől elérhető, legfrissebb kiadása szerint, amelynek kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját is.
Saját sörsorozatot csinált a One Beer, amely hat különböző gose típusú sört tartalmaz. Az is előfordulhat, hogy a címkéken feltűnő alakok ismerősek lesznek valahonnan, de ez állítólag csupán véletlen.
A hazai sörgyártás volumene nagyot esett 2020-ban a járvány hatására. Idén sikerülhet ledolgozni valamennyit a hátrányból, de a számokból látszik, a pandémia előtti szintre még nem sikerül felkapaszkodni.
Immár 13 hektáron található komlóültetvény a Somogy-megyei Kastélyosdombón, ahol szombaton bejelentették: helyi komlóval készül majd a Soproni 1895 prémium lager.
Csökken a hagyományos láger sörök fogyasztása Hollandiában, de közben az alkoholmentesek töretlen növekedésére is folyik. A számokból úgy tűnik, a nők jobban ragaszkodnak a sörhöz, mint a férfiak.