Angol pie, vagyis pite maradékok felhasználásával készít igen környezettudatos sört a bristoli Tapestry Brewery. A projektben együttműködik egy étteremlánccal. Az így készült pale ale már kapható, de nincs belőle sok!
Hírek
A Gazdasági Versenyhivatal megindította első versenyfelügyeleti eljárásait a vendéglátóipari italbeszerzésekre vonatkozó új szabályozás érvényesítésére, két nagy gyorsétterem-lánccal (Kentucky Fried Chicken, Burger King) és három sörgyárral (Dreher, Borsodi, Heineken) szemben.
Skóciában a régészek szerint máig létezhet több ezer olyan whisky lepárló, amelyekről nem tud az utókor. Az egykori illegalitásban működő szeszfőzdék helyét ma is keresik.
Együttműködik a La Trappe és a BrewDog: a trappista sörfőzde és a BrewDog együtt főzött skót hangamézzel és amerikai komlókkal sört. Azt mondják rá, hogy a múlt és a jelen együttállását jelképezi.
A multinacionális sörgyártók kezében lévő sörfőzdék besegítenek több ezer cseh vendéglő arculatának felfrissítésébe. Ez egyfelől segítség a járványban meggyengült cégeknek, de a piacot is komolyan befolyásolhatja.
Az utóbbi évtizedben rendre indultak az újabb és újabb kis sörfőzdék Csehországban is, ám az előző évben csak 35 új üzem nyílt meg. Állami támogatás nélkül pedig nehéz helyzetbe kerülnek a cégek.
Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor térhet vissza a vendéglátás és vele együtt a sörfogyasztás a megszokott mederbe – vélik a Heineken Hungáriánál. Decemberben pedig megjelentek az első magyar komlóval készülő Soproni 1895 sörök.
Lehet, hogy csak most jönnek a sörfőzde-csődök, illetve a nagy vendéglátóhely-bezárások. Emellett pedig borítékolható az áremelés is. Erre számítanak 2022-ben a kisüzemi sörfőzdék.
A társas, közösségi sörfogyasztás 7000 évvel ezelőtti nyomára bukkantak Izraelben, a Jordán folyó völgyében lévő Tel Caf nevű régészeti lelőhelyen – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.
Évek óta látjuk, ahogyan a prémium kategóriák felé fordul a sörpiac Magyarországon is. És ezt még a Covid sem tudta megváltoztatni, sőt! Tényleg radikálisan csökken az alsópolcos sörök aránya, vagy csak ügyes kommunikációs trükkről van szó?