Levelet írtak a brit kormánynak a szigetország sörfőzéssel és sörkereskedelemmel foglalkozó érdekképviseletei, amelyben az emelkedő energiaköltségekre kérnek támogatást.
Egy génmódisított élesztő úgy változtatja meg az erjedést, hogy határozottan intenzívebb komlós aromák csalogathatók elő a vele készült sörökből. Ez volna a megoldás a klímaváltozásra?
Valamelyest segíthet a sörfőzdéknek, de megoldást nem ad a kormány energiaintenzív kis- és középvállalkozások számára kifejlesztett programja, amelyet a szombati kormányinfón jelentettek be. A rezsiárak padlóra küldhetik a kisüzemi szektor jelentős részét.
A hideg és a rekordmagas árak ellenére megteltek a sörsátrak az első este a világ egyik legnagyobb népünnepélyén, müncheni Oktoberfesten, amely két év járványügyi szünet után szombaton kezdődött el.
Európában igen jól alakult a Heineken első féléve idén, hiszen jelentősen nőttek az eladások és a vendéglátóipari bevételek is. Mégis bezárnak egy gyárat, méghozzá a mi régiónkban.
Majdnem egymilliárd forintba került a Borsodi új feljesztése, amelynek részeként még utakat is felújítottak Bőcs környékén. A feljesztéseknek hála, csökken majd a rakodási idő, és új munkahelyeket is teremtettek.
A Humusz Szövetség azt szeretné, ha a vásárlók is jeleznék a nagy üzletláncoknak, hogy „elég a pazarlásból”, mert szeretnék újra felvirágoztatni a romokban álló betétdíjas rendszert.
Négy éve még csak 49 százalékos részesedést vett az angol kisüzemi sörgyártóban a Heineken, mostanra pedig teljes lett az akvizíció: bejelentették, immár az egész Beavertown a holland márka tulajdonába került.
Először szerveznek közös, országos programot a magyarországi főzdekocsmák, annak érdekében, hogy bemutatkozzanak a szélesebb közönség előtt, és együtt népszerűsítsék a „taproom kultúrát”.
Nem meglepően Belgiumban okozta a legnagyobb visszhangot a hír, miszerint többek között a Leffe márkát is gyártják már az AB InBev és az Anadolu Efes közös gyáraiban. A Leffe „PR katasztrófától” tart.