fbpx
A Yoho Brewing olyan söröspoharat hozott forgalomba, amelyet szándékosan úgy terveztek, hogy csak lassan lehessen belőle inni. Két dolgot szeretnének ezzel elérni: hogy a fogyasztók az ízre koncentráljanak, és mérsékeljék az alkoholfogyasztást.

Áprilisi tréfának tűnhet, de akkor nagyon megkésett: Texasban a gagyi söröket azzal próbálják jobbá tenni, hogy megsózzák őket. De tényleg gazdagabb lesz az íz egy csipet sótól?

A cseheknél komoly hagyománnyal bír a tanksör, hiszen illatában, ízharmóniájában, szén-dioxid tartalmában és habtartósságában egyaránt egészen más fogyasztói élményt nyújt, mint a sima csapolt, pláne a dobozos vagy üveges változat.

Jelen pillanatban nem támogató a környezet újabb főzdék indulásához – mondta Rásky László, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének főtitkára, aki szerint ugyanakkor van olyan kisüzem, amely mérsékelni tudta árait az utóbbi időben.

A globális söripar következő négy éve várhatóan a növekedésről szól majd, de nem a kicsik megerősödése, hanem az óriások tovább dagadása miatt.

Mocktailok, üdítők, alkoholmentes sörök és víz - kizárólag ezeket árulják München frissen nyíló sörkertjében. Megváltoztak a fogyasztási szokások, de azért nem biztos, hogy a Die Null névre keresztelt hely nyereséges lesz.

Nő a népszerűsége a különféle alkoholos italoknak, leginkább a koktéloknak, de a sör tartja vezető helyét: ebből fogy a legtöbb világszerte. Viszont ha a trendek folytatódnak, sok minden megváltozik az italpiacon.

Még hetek vannak hátra az idei Oktoberfestig, de már befutottak az idei rendezvényen várható árak. A sör tovább drágult, de még mindig jobban megéri, mint a palackozott víz.

A visszaesést követően két százalékos növekedést mutattak a kisüzemi sörgyártók, akik még így is csak a teljes hazai forgalom mintegy négy százalékát adják.

Az Egészségügyi Világszervezet nem elégedett azzal az ütemmel, ahogy a világon csökken az alkoholfogyasztás. Felszólította az érintett országokat, hogy ha kell, adóztassák meg jobban a söröket, borokat és párlatokat.

A globális sörpiac enyhén zsugorodott a tavalyi évben, ugyanakkor a legnagyobbak látják el sörrel a bolygó jelentős részét. Eközben itthon az infláció okozza a legnagyobb galibát.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának hallgatói immár harmadszor hoztak össze saját sört. Eddig a legjobbat és legszínesebbet.