Lezárult a Magyar Sörgyártók Szövetsége által meghirdetett Magyarország Sörkorcsolyája pályázat nevezési időszaka. A beérkezett 49 pályázat közül szakmai zsűri választja ki a három nyertes receptet.
A Dreher már az idei sörgyárfesztivál előtt bejelentette, hogy az Amerikai Komlós sörük lesz az, amelyet a rendzvényt követően a boltokban is viszontláthatnak a fogyasztók. Nem csoda hát, hogy ez lett a közönség kedvence.
Friss komlóval készít „harvest ale-t” a Monyo és az Uradalmi Sörmanufaktúra. A Válon termesztett, frissen szüretelt komló segítségével a sör üdébb, vibrálóbb, intenzívebb lesz.
Az alacsonyabb átlaghőmérséklet miatt elmaradt a várt kiemelkedően jó sörértékesítés a nyári hónapokban. Nem hozott fogyasztási növekedést a foci EB és az olimpia sem.
Sokkal több szerénységet és alázatot várok el minden új belépőtől, várjuk a jelentkezéseteket, hogy kivegyétek a részeteket az előttünk álló feladatok elvégzéséből – írja Gyenge Zsolt az első Kraft Sörfesztivál szervezőinek.
A Maglódi út 47-ben, az egykori sörgyárnak otthont adó ipari parkban kezdett el működni a Főzdepark, amelynek alapítói ezen a hétvégén rendezték meg az Első Kraft Sörfesztivált.
Öt brutálvagány, újhullámos sörfőzde, akik szomszédok, és a kézműveskedést sokkal inkább a fesztiválszervezésben élik ki, nem a sörfőzésben. Ma és holnap minden a Főzdeparkról szól!